DIGUE

Dorine Thissen, oprichtster van Diguequine Horse Therapy en holistisch paardentherapeut.
Als gezicht achter Diguequine heb ik gekozen voor het verhaal van mijn Percheron merrie Digue d’Odrieghien. Vanaf het prille begin toen ik Digue als veulen een thuis gaf waren wij een zeer hecht team. Doordat ze een sterk, dapper, werkwillig en zeer slim paard was verliep de samenwerking bijzonder. Onze band was gebouwd op een onvoorwaardelijk wederzijds vertrouwen. Op 7jarige leeftijd verloor ik Digue aan een wonde die haar fataal werd, ondanks de beste zorgen en aandacht. Haar verlies viel me ontzettend zwaar.. Want altijd was Digue mijn steun en toeverlaat geweest.

Zo groeide in mijn achterhoofd alsmaar sterker de gedachte en de wil om voor en met paarden te gaan werken en om iets te kunnen bijdragen en te mogen betekenen in hun welzijn, hun prestaties, hun gezondheid. Dit was mijn grote droom! De keuze was dan ook vrij vlug gemaakt… Ik ging opnieuw studeren. Alhoewel ik toen werkzaam was in de zorgsector, en dit met veel liefde deed, zag ik mijn toekomst in het werken met paarden.

En zo begon ik mijn opleiding als paardensportmasseur bij Massage Hippique in Nederland. Ik voelde al vlug dat er een nieuwe wereld voor mij openging… Ookal was ik opgegroeid met paarden, toch ontplooide zich talloze dingen in gedrag en in het welzijn van het paard die mij voordien minder opvielen of waar ik niet bij stil stond omdat het normaal leek.
Tijdens deze opleiding heb ik het paard vanuit holistisch beeld/perspectief leren bekijken en bevoelen. Elk detail (hoe minuscuul ook), is belangrijk en kan voor een verandering zorgen.
Ieder paard is uniek en anders en vraagt daarom een persoonlijk, op maat afgestemd behandelingsplan.

Hierdoor ben ik mij de afgelopen jaren blijven verdiepen in aansluitende therapieën zoals;

⦁ Inter-grafische, deep tissue, Tui-Na massage
⦁ Myofasciale lijnen en Fascia release
⦁ Specialisatie van het Diafragma (ademhalingsspier)
⦁ Tapen van het paard: tapen en trainen, lymfe tapen, meridianen tapen, Myofasciaal tapen, medisch tapen.
⦁ Guasha therapie (zowel Humaan als voor het paard)
⦁ TCM leer van het paard (werken op de meridianen)
⦁ De biomechanica
⦁ Werken met essentiële oliën & Raindrop therapie
⦁ Specialisatie mobiliseren en stretchen van het paard
⦁ The trust technique (energetisch werken met dieren)

De bewegingsvrijheid en de voordelen hiermee gepraard gaand blijven me fascineren.
Het is mijn passie dat ik zowel preventief als oplossingsgericht hieraan kan bijdragen en iets mag betekenen voor paard en eigenaar.
Ik wil me blijven verdiepen en specialiseren… dus dit leerproces is grensloos, stopt misschien wel nooit!