2
De Equery biedt verschillende voordelen voor uw paard, afhankelijk van de specifieke persoonlijke behoeften en conditie van het paard:
 
 • Kreupelheid: Equery kan helpen bij het voorkomen van kreupelheid door het trainen van spieren, zelfs tijdens het laagseizoen wanneer paarden minder actief zijn. Door elektrische spierstimulatie kunnen diepe spiervezels geactiveerd worden, wat spieratrofie en ontstekingen helpt voorkomen. 
 • Kissing spines (wervelkolom aandoening): Equery
  richt zich op het opbouwen en versterken van rugspieren, waardoor het mogelijk is om kissing spines te voorkomen en zelfs te behandelen. 
 • Spieratrofie: Voor paarden die lijden aan spierverlies, kan Equery helpen bij het reactiveren en opbouwen van spieren door het richten op verschillende gebieden van het lichaam met elektrische spierstimulatie. 
 • Koliek : Door het activeren van spieren rond het abdominale gebied, kan Equery helpen bij het voorkomen van koliek door de spijsvertering te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren. 
 • Dysfunctioneel metabolisme: Met behulp van Equery kunnen metabole problemen zoals insulinedisregulatie bij paarden worden aangepakt door het activeren van metabolisme en het bevorderen van een regelmatige spijsvertering.
 • Pees, gewrichts -en legamentpromblemen: Equery
  kan helpen bij het versnellen van het genezingsproces en het voorkomen van deze
  blessures door de bloedcirculatie naar de betreffende gebieden te verhogen en spieren te versterken zonder de gewrichten te belasten. 
 • Uithoudingsvermogen en kracht: Voor het ontwikkelen van uithoudingsvermogen en spierkracht biedt Equery een
  niet-invasieve manier om spieren te trainen zonder de gewrichten te belasten.
 • Herstel voor het hart: Equery kan helpen bij het verbeteren van de hersteltijd van het hart, met name belangrijk voor paarden die deelnemen aan endurance- en racesporten.
 
 • Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel Equery kan worden gebruikt voor revalidatie na blessures of chirurgie, voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen om contra-indicaties te controleren en te vermijden dat elektrische stimulatie wordt toegepast op recente wonden, littekens of huidirritaties. 
 

Equery

Equery maakt gebruik van NMES (NeuroMuscular Electrical Stimulation) technologie, waarbij elektrische stimulatie rechtstreeks naar de spieren wordt gestuurd. Dit zorgt voor samentrekking en ontspanning van de spieren, vergelijkbaar met fysieke activiteiten of trainingen, maar dan dieper, gecontroleerder en gericht op specifieke spiervezels.
Het biedt een effectievere manier om je paard te trainen dan traditionele methoden, en dit op een gewrichtsvriendelijke wijze. Deze geavanceerde technologie maakt je paard niet alleen gespierder, fitter en sterker, maar zorgt er ook voor dat je paard sneller recupereert.